David Mičke
David Mičke 8. 6. 2019
2 min. čtení
Instagram je trendy. Je tam Jirka, kámoši a vy už taky! Předtím než na profil dáte první fotku, koukněte na pár tipů, jak Instagram bezpečně užívat.

1. Zde vám poradíme jak si nastavit soukromý účet – Většina profilů na Instagramu je otevřená pro oči všech. Opravdu ale chcete, aby se na vaše fotky díval každý? Když je profil soukromý, prohlížet si ho může jen ten, komu to schválíte.

2. Profilovka – Profilovou fotku může vidět kdokoliv, i když je profil soukromý. Dobře si rozmyslete, jestli radši nevyužít fotku domácího mazlíčka nebo oblíbeného superhrdiny.

3.  V tomto video vysvětlujeme, jak na silné heslo – Na 12345 zapomeňte. Je to jedno z nejoblíbenějších, ale také nejslabších hesel. Pokud nechcete, aby se nějaký hacker dostal na váš profil a zablokoval vám přístup, zvolte heslo s velkými i malými písmeny, čísly a nejlépe i znaky jako tečky, otazníky a podobně.

4. Jak si nastavit dvoufázové ověření se dozvíš zde I to nejsilnější heslo se dá překonat. Proto v nastavení Instagramu jděte do Soukromí a zabezpečení a zvolte si dvoufázové ověření přes SMSku.

5. Jaký obsah patří na Instagram?Váš účet je soukromý, i tak ale buďte opatrní, co sdílíte. Je nutné uvádět svůj věk nebo bydliště? Stejně tak zvažte, jestli fotografie a instastories neukazují až moc z vašeho soukromí.