Aktuálně

Když se zmýlí influencer aneb Buďme kritičtí k trendům na internetu

Instagram Influenceři Tipy
Když se zmýlí influencer aneb Buďme kritičtí k trendům na netu
David Mičke
David Mičke 2. 8. 2019
2 min. čtení
Influenceři mnohdy chrlí plno inspirativních nápadů. I oni jsou ale jen lidé a chybují. Instagramerka Anna Šulcová nedávno šlápla vedle, ke své chybě se však postavila čelem.

650 tisíc followerů, z velké části děti. Zhruba tolik lidí na Instagramu sleduje Annu Šulcovou. 

Oceňovaná influencerka se v dobré víře rozhodla dát skrz Instastories tip, jak s pomocí igelitového sáčku na hlavě zabránit zašpinění oblečení od makeupu. I s přispěním negativních reakcí Anna později video smazala, omluvila se a řekla, že látkový přehoz by byl lepší.

Pro Aničku to nakonec bude cenná zkušenost. A co si z této situace můžeme odnést my?

  1. Sociální sítě nám umožňují zasáhnout obrovskou skupinu lidí naráz. Nemusíte mít přitom statisíce sledujících, i pár stovek je spousta. Proto zvažte, co zveřejňujete a zamyslete se, jestli to třeba někomu nemůže ublížit.
  2. Ne všechno, co na sítích visí a přichází od našich oblíbenců, stojí za pozornost a napodobování. Jakže to rodiče říkají... „Kdyby Honza skočil z okna, skočíš snad taky?“
  3. Sítě jsou dobrým zdrojem inspirace, ale mohou budit úzkost. Z toho důvodu je třeba zachovat zdravý kritický odstup. Kamarádi sdílí, kde byli u moře, co nového koupili, co umí a tak? Těžko ale ukáží něco, co třeba nemají či nezažili, a vy třeba ano. Nenechte se sítěmi přemoci, často podávají hodně zkreslený obraz skutečnosti.

Slepě následovat, co nám naši favorité na sítích doporučují nebo co dělají, je lehkovážné a nebezpečné. Kdo z vás by se čile bavil s aplikací FaceApp i poté, co se dozvěděl, jaké hrozby představuje?