Rychlé tipy

Příprava do školy: Nejlepší aplikace na učení

online komunikace Aplikace Tipy
Nejlepší aplikace na učení
Monika Sekal
Monika Sekal 28. 8. 2020
3 min. čtení
Využij aplikace, které ti pomůžou se zápisky, úkoly i soustředěním

Už příští týden začíná škola. Jestli jsi už vyhodil zbylé svačiny z minulého roku, které jsi objevil nedávno v batohu, jsi možná připravenější na začátek školního roku než většina tvých spolužáků. Ale jestli se nechceš tenhle rok dozvídat o úkolech o přestávce a nespoléhat se na zápisky ostatních, doporučíme ti pár šikovných aplikací, které tvůj život zjednoduší:

 

aplikace_okraje

 

  1. DUOLINGO: Aplikace, která ti pomůže s učením jazyka. Ať už tě ve škole čeká němčina nebo francouzština, Duolingo ti pomůže zábavnou formou jazyk ovládnout. :) Pro Android aplikaci stáhneš tady, pro iPhone také zdarma zde.

  2. ÚKOLY: seznam úloh, seznam úkolů, připomenutí je aplikace, do které si můžeš zapisovat úkoly, seznamy školních pomůcek nebo své nápady. Seznamy si můžeš přizpůsobit, tvořit podúkoly a poznámky se dají vkládat opravdu jednoduše a rychle. Ideální pro zapisování úkolů tak, abys na ně opravdu nezapomněl. Pro Android aplikaci zdarma stáhneš tady, pro iPhone zdarma podobnou aplikaci stáhneš zde

  3. PHOTOMATH: Znáš ten pocit, když koukáš na příklad před sebou a prostě… nevíš? Nic příjemného. Naštěstí kvůli takovým situacím vznikla aplikace Photomath, která ti pomůže příklady vypočítat. Jednoduše vyfotíš do aplikace daný příklad a aplikace ti pomůže s jednotlivými kroky řešení. Pro Android aplikaci zdarma stáhneš tady, pro iPhone zdarma zde

  4. FLASHCARDS MAKER je skvělá pomůcka pro učení slovíček, definic nebo přírodních zákonů nazpaměť. Flashcards nabízí více než 100 jazyků, ale nejlepší na ní je, že si můžeš přidat i vlastní slovíčka nebo pojmy. Pro Android aplikaci zdarma stáhneš tady, pro iPhone je podobná aplikace ke stažení  zadarmo tady.

  5. FOREST: Soustředit se, když ti neustále bliká upozornění na zprávy od přátel (kteří se obvykle také snaží učit, ale moc jim to nejde), je dost složité. A právě kvůli takovým situacím vznikla aplikace Forest. Na ní si stačí nastavit, jak dlouho se chceš soustředit a v aplikaci ti tak dlouho bude růst strom. Pokud ale při jeho růstu budeš na telefon sahat, strom začne chřadnout. Pokud ale vydržíš a budeš aplikaci používat často, vývojáři aplikace vysadí skutečný strom. Pro Android aplikaci zdarma stáhneš tady, na iPhone tady, ale stojí 44 Kč. 

 

Zdroj fotky: Unsplash // Yura Fresh