Rychlé tipy

Zabezpeč svoji timeline na Facebooku: kdo smí vidět tvoje fotky?

Facebook Tipy socialní sítě
Alena Vohanková
Alena Vohanková 4. 2. 2020
2 min. čtení
Jirka Král a Julka z Avastu ti ukážou, jak nastavit timeline na Facebooku, aby tvé fotky a příspěvky mohli vidět pouze tví nejbližší kamarádi. Také budeš mít přehled o tom, co o tobě lidé zveřejňují.

Rychlý návod:

  1. Klikni na šipku v pravém horním rohu a vyber záložku „Nastavení“.

  2. Najdi ikonu „Timeline a označování“.

  3. Uprav si všechna nastavení tak, aby k tvé timeline měli přístup opravdu jen lidé, které dobře znáš. Označování na fotkách si zamkni, aby tě kamarádi mohli označit jen s tvým svolením

Klikni na šipku v pravém horním rohu a vyber záložku „Nastavení“. Tam najdeš ikonu „Timeline a označování“, kde si můžeš nastavit, kdo může vidět tvé fotky a příspěvky, nebo dokonce to, kdo může na tvou timeline přispívat. Tyhle možnosti využiješ hlavně ve chvíli, kdy nechceš s některými rušit přátelství, ale zároveň nechceš, aby viděli, co se ve tvém životě děje.

Nastavit si můžeš také to, kdo tě smí označit, tedy přidat ke svému příspěvku nebo fotce odkaz na tvůj profil, a kdo tyto příspěvky může vyhledat. Je dobré tyto možnosti vždy dovolit co nejmenšímu počtu lidí, ideálně jen sobě, případně tvým opravdu blízkým kamarádům.

Pokud si zapneš ikonu kontroly, Facebook ti pošle upozornění pokaždé, když tě někdo někde označí. Ty si pak na svém profilu pomocí záložky „Zobrazit záznamy o aktivitách“, kterou najdeš na své úvodní fotce, můžeš vybrat, jestli chceš příspěvek zobrazit i na své timeline, nebo ne.